Reningsverk, sandfilter Black-Line PROFESSIONAL

2 995 kr

Slut i lager

Produktbekrivning

Reningsverk, sandfilter med pump, 7-väg ventil och förfilter

Ett litet men mycket kraftfullt och driftsäkert reningsverk(sandfilter) i proffsutförande, anpassat för badtunnnor, spabad och mindre pooler med upp till 23 000 liter vatten.

Ett reningsverk renar vattnet från synliga partiklar och skall användas tillsammans med reningskemi som renar badvattnet från bakterier. Vi säljer sen många år BioTabs klorfria reningsvätska som som är luktfritt och framför allt kan badvattnet tömmas ut i dagvattensystemet eller i naturen till skillnad mot klor.

Detta reningsverk har viktigt och lättrensat förfilter för större partiklar såsom barr, löv och dyl. som annars sugs in kan skada pump samt försämrar filtreringen. Reningsverkets filtertank fylls med speciell sandfiltersand som vattnet pumpas genom och mellan reningsverket och badtunnan/poolen leds vattnen fram och tillbaks med slangar som finns i paket om 9 meter med inv. diameter 38 mm som enkelt kapas. För att koppla slangen på badtunnan, spabadet eller poolen så används rörgenomförningar.

Som tillbehör finns äver en frostvakt/elvärmare med termostat som kopplas på slangen från ditt reningsverk som kan underhållsvärma badtunnan, spabadet eller poolen. Det finns även UV-ljus rening. UV-lampan monteras i en genomströmningscylinder som kopplas på slangen efter reningsverk. UV ljuset minskar kemikalieåtgången och tar död på alger och sporer.

Placering av reningsverket:  Även om ett reningsverk är i full gång och cirkulerar vattnet hela tiden så finns vintertid ändå risk för frostskador på reningsverket. Därav skall alla typer av reningsverk oavsett fabrikat vara monterat i ett frostfritt utrymme eller tas in vintertid. Finns inte ett frostfritt utrymme där reningsverket kan vara monterat så kan en väl  isolerad låda byggas och vid behov monteras där i ett litet 200W, frostvaktselement anpassat för fuktiga utrymmen. 

Specifikationer:
Renar vattenvolymer upp till: 23 000 liter
Renar 4000 liter per timme vid arbetstryck 0,4 bar.
Sandmängd: Ca. 25kg
Max tryckhöjd: Upp till 7,5 m
Arbetsövertryck: 1,5 bar
Spänning: 230 V 1 N-AC / 50 H, 0,25 kW
Sladdlängd inklusive jordadkontakt: 1,5 meter
Skyddsklass: IP X5
Mått (L x B x H): 560 x 410 x 570 mm
Vikt (utan filtersand): 12 kg
Mått kartong (L x B x H): 390 x 380 x 580 mm

Info skiss 1 27-7-2012 1124

Info skiss2-27-7-2012-1353