Erbjudande!

BioTab klorfri rening av badtunnor, spa & pooler, BioCool 4×0,5L

876 kr 750 kr

Produktbekrivning

Fyrpack BioTab / BioCool klorfri rening av badtunnor, spa & pooler

”BioTab klorfri rening” är en luktfri miljövänlig bakteriedödande kemikalie speciellt anpassat för varma bad i badtunnor och spabad. Fungerar likväl som rening av pooler. Den är omskriven i boken BRA KEMVAL ”–innehåller inga miljöfarliga ämnen”, och är kan till skillnad mot andra pool kemikalier tömmas ut i naturen då den är helt biologisk nedbrytbar. 

Det är viktigt att vara medveten om att badtunnor såväl som spabad och små- och stora pooler ska ha en sund, giftfri och hälsosam vattenmiljö. Vi har marknadsfört BioTab / BioCool i många år. Denna är utvecklad och tillverkas i Sverige. En omtyckt och effektiv och inte minst miljövänlig produkt som kan användas till badtunnor, spabad och bassänger.

DOSERING OCH ANVÄNDNING: Doseringen är anpassad efter kranvatten.
DOSERING BADTUNNOR, SPABAD OCH MINDRE POOLER:

  • 4 st av 500 ml flaskor med BioTab/BioCool klorfri rening (876) kostar 750 kr fraktfritt –levereras i en praktiska doseringsflaskor med 500 ml i varje, vilket ger ca. 44 st reningar av 1500 liter badvatten till en kostnad av 16,87 kr per rening.
  • >> 1 st 500 ml flaska med BioTab/BioCool klorfri rening (239) kostar 219 kr/st fraktfritt –levereras i en praktisk doseringsflaska med 500 ml, vilket ger ca. 11 st reningar av 1500 liter badvatten till en kostnad av 19,71 kr per rening.

Rekommenderad dosering till mindre bad med en temp på ca 30 -40C°.  Före eller efter varje baddag tillsätts 45 ml per 1500 l vatten. För underhåll utan bad tillsätts 60 ml i veckan per 1500 liter vatten. Är det fler i antal som badar än vad badtunnan är gjord för dosera ytterligare 30 ml/5 personer. Är det mycket humus i vattnet dosera 60 ml per baddag.
DOSERING STORA POOLER: Rekommenderad dosering till stora bassänger med en temp på ca 25-30 C°. Vid byte av vatten tillsätt 20 ml per 1000 liter vatten. För underhåll 10 ml i veckan per 1000 liter vatten. Är det många som badar kan stöddosering behövas med 10 ml per 1000 liter vatten.

Produkten har ett pH på ca: 7 och därför behövs inget pH-reglerande ämne och pH behöver inte mätas.

ANVÄNDS T.EX. SJÖ- ELLER HAVSVATTEN kommer humus och alger att finnas i vattnet. Dosera dubbel dos och om tillväxt ändå sker, doseras en extra gång. Därefter övergå till dosering för kranvatten. Är det många personer som ska bada, t.ex. vid uthyrning av badtunnan, spabadet eller poolen eller vid större sammankomster, dosera extra om den nya gruppen som ska bada består av femton personer i en badtunna gjord för 5 personer. Är det en badtunna där ingen cirkulation finns rörs vattnet om efter dosering så att produkten blandas i hela vattnet. Förpackningen sorteras som hårdplast. Producerad i Sverige. Förvaras oåtkomligt för barn.

Var alltid noga med att duscha före badet. Att låta bli att duscha bidrar till kraftigt ökad tillväxt av bakterier i badvattnet.

>> SÄKERHETSDATABLAD, pdf